Av.Tr Uzantılı Mail Adresi Kullanmak İçin Yapılması Gerekenler

Av.tr açılımı avukat.türkiye olan bir alt alan adı olup 1.11.2003 tarihinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Türkiye Barolar Birliğinin işbirliği içinde yürüttüğü proje kapsamında Türkiye’deki avukatların hizmetine sunulmuştur. 7/9/2010 tarihli ve 27695 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 5.maddesiyle, Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği'nin 9.maddesinde bulunan "Mesleki faaliyetlerini internet üzerinden sürdürmek, müvekkillerini bilgilendirmek, mesleki makalelerini ve bilimsel çalışmalarını yayınlamak amacıyla yalnızca "av.tr" uzantılı internet sitesi açabilir" ifadesi kaldırılarak avukatlara diğer ".tr" uzantılı alan adları oluşturabilmeleri olanak sağlanmıştır. Böylece, av.tr alan adı tahsis kuralları avukatlar açısından geçerliliğini sürdürmektedir.Yeni açılacak ".tr" uzantılı alan adlarının bu kurallarla uyumunu sağlamak ve Türkiye Barolar Birliği'nin ilgili yönetmelikleri ve Avukatlık Meslek Kuralları çerçevesinde haksız rekabete ve yanlış uygulamalara yol açmamak için Türkiye Barolar Birliği Alan Adı Tahsis Kurulu'nca bazı kural ve kısıtlamalar oluşturulmuştur.

Av.Tr Uzantılı Mail Adresi Kullanımı

Av.tr sanal ortamda avukat kimliğinizle sahip olabileceğiniz (www.avukat isimsoyadı.av.tr) bir sanal adrestir. Bu alt alan adı ile tesis edilecek sanal adresiniz nüfus cüzdanı, meslek kimliği, pasaport gibi sizin sanal kimliğiniz olacaktır.Av.tr uzantılı mail adresini kullanmak istiyorsanız şunu bilmenizde fayda var; av.tr alan adı, avukatlara, avukat bürolarına, avukatlık ortaklarına tahsis edilebilir.Alt alan adı almak için www.nic.tr adresinden online başvuru yapmanız gerekmektedir.Online başvurunun ilk adımı olarak bir sorumlu kod almanız gerekmektedir. Sorumlu kodu almak için yine online adresinden yapacağınız başvuru sırasında aktif olan e-posta adresine ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca www.nic.tr adresine yapacağınız başvuru sırasında yardım menüsünün altında bulunan formlardan alan adı tescil formunun ve kimlik fotokopinizin başvuru esnasında ODTÜ’ye iletildiğinden emin olunuz. İhtiyaç duyduğunuz diğer teknik bilgiler için servis sağlayıcınıza danışabilirsiniz.Yapmış olduğunuz online başvurudan sonra Türkiye Barolar Birliği resmi internet sitesinde bulunan http://www.barobirlik.org.tr/avtr adresinde bulunan online başvuru bölümüne girerek vatandaşlık numaranız ile başvuru yapmanız gerekmektedir.Daha sonraki adımlarda istenilen bölümleri de doldurduktan sonra sayfada çıkan av.tr Alan Adı Tahsis ve Kullanım Taahhütnamesini onaylayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.Taahhütnamenin birer kopyası Türkiye Barolar Birliği’ne ve başvuru sırasında bildirdiğiniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Avukat Web Siteleri Neden Önemlidir?

Avukat ve hukuk büroları da kendilerine ait bir web sitesi sayesinde birçok kullanıcıya ulaşarak hizmetlerini en iyi şekilde sunabilirler. Böylece kişiler sizin hakkınızda daha fazla bilgiye sahip olmuş olur. Avukatlar için güvenilir olmak çok önemlidir. Yaptığınız işleri, kazandığınız davaları ve yazdığınız makaleleri web sitenizde yayınlarsanız, sizi ziyaret eden kullanıcılara o kadar fazla güven verirsiniz.Unutmayın ki; bugün birçok firma web sitesi sayesinde müşteri portföyünü genişletmiştir. İnternet web sitesi, daha etkili ve daha ucuza insanlara ulaşmanızı sağlamaktadır.

Web Sitesi Nasıl Olmalı?

Özgün bir tasarım her zaman için ilk tercih edeceğiniz şey olmalıdır. Ziyaretçileri sitede tutmak ve daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak için; sitenizin renkleri, kullanmış olduğunuz yazı fontları, görsellerin kalitesi, slider ve içeriklerin yerleşimi gibi sayfa düzenini en net şekilde yansıtacak olan unsurlar büyük önem taşımaktadır. Sadece ziyaretçi bazlı değil aynı zamanda web sitenizin tüm tarayıcılara uyumlu olması açısından da tasarım önemli bir etkendir.Renk karmaşasından kaçının. Renkler bir web sitesi için en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bu sebeple, çok fazla renk kullanımından kaçının. Genel olarak sitede kullanılacak olan logonun renkleri, ana renk teması olarak seçilebilir. Birbirine uyumlu olacak şekilde mümkün olduğu kadar az renk kullanmaya özen gösterin.

Kategori:
Etiket:
Güncel Makaleler